Cinci din cei 12 directori ai Poștei au renunțat la salariile compensatorii

Cinci din cei 12 directori ai Poștei au renunțat la salariile compensatorii

Ministerul Societății Informaționale a anunțat că cinci ((Alexandru Petrescu - director executiv şi preşedintele Comisiei de Privatizare, Rareş Stanciu - director executiv, Andrei Stănescu, Ciprian Boloş şi Gabriel Dumitru - directori) din cei 12 directori ai Companiei Poșta Română au renunțat astăzi benevol la salariile compensatorii pe care urmau să le primească în caz de încetare a activității, respectând astfel ultimatumul dat de ministrul Răzvan Cotovelea, care aștepta această decizie până luni la prânz. Aceștia pot primi în continuare bonificații, însă în funcție de performanțe, corelat cu vechimea în muncă, dacă se atinge obiectivul privatizării Poștei în 2015 și dacă se păstrează evoluția financiară ascendentă.
În cazul directorului general Ion Smeeianu, care, conform Digi24, nu se află pe lista celor care au renunțat la salariile compensatorii, contractul individual de muncă prevede plata a 12 salarii, ceea ce ar însemna 72.000 euro. Directorul juridic al companiei, care a demisionat săptămâna trecută, a încasat deja 60.000 euro.
Poștașii au cerut în stradă demisia directorilor cu salarii mari, acuzându-i că sunt vinovați de nivelul mic al salariilor angajaților de rând și de lipsa de performanță care în 2013 a adus concedierea a peste 3.000 de angajați și pierderi însemnate. Sindicaliștii au anunțat că în cazul în care nu obțin o mărire de salariu de 20% și deblocarea posturilor vacante vor ajunge la greva foamei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…

5 Expo-nuri în Poliția Română?