Cine este Ovidiu Semenescu, omul de afaceri reținut în dosarul Apa Nova

Cine este Ovidiu Semenescu, omul de afaceri reținut în dosarul Apa Nova

Ovidiu Semenescu, retinut joi de procurori, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti, este cunoscut in special pentru afacerile sale cu panotajul stradal. Reprezenta Apa Nova in calitate de consilier, insa aria sa de interes este mult mai larga: de la finantari in domeniul media pana la afaceri cu apropiati ai deputatului Sebastian Ghita.

Potrivit informatiilor Paginademedia.ro, citate de ziarul Gandul, Ovidiu Semenescu a fost finantator al canalului de business Money.ro si a site-ului stireazilei.ro. In 2013 a intrat, printr-o firma care face afaceri in domeniul activitatilor sportive, in mod indirect, in actionariatul Euromedia, cea mai importanta companie din panotajul din Romania. In noiembrie 2013, Euromedia anuntase ca a fost vanduta "catre un grup privat de investitori romani", a caror identitate nu a fost dezvaluita. Paginademedia.ro a scris atunci ca Euromedia a fost cumparata de firma Createlier, in care actionari sunt doua persoane fizice - Nicolaie George si Costin Ciobanu, precum si o firma in care actionar este un fost finantator Money.ro. Firma Environment & Sport Development este detinuta, in proportii egale, de Valerie Antoinette Denise Semenescu si Ovidiu-Traian Semenescu. Numele acestuia din urma a fost legat de postul Money.ro, el asigurand, potrivit informatiilor Paginademedia.ro, finantarea canalului de business pentru o perioada de timp.

Aceeasi sursa arata ca Ovidiu Semenescu s-a alaturat inainte de alegeri Initiativei Romania Liberala si al aripii liberale anti-Crin Antonescu, o factiune a PNL initiata de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, sprijinit, intre altii, de Vlad Moisescu, fostul lider al PNL Sector 1. De altfel, Ovidiu Semenescu apare ca presedinte al Asociatiei Cercul Romanesc care ii avea ca membri pe Vlad Moisescu, PDL-istul Silvian Ionescu si omul de afaceri Horia Simu. De altfel, Vlad Moisescu a fost retinut si el joi in dosarul Apa Nova.

Un sfert din Createlier, firma care a cumparat Euromedia, apartine familiei Semenescu, alaturi de Costin Ciobanu, un IT-ist din Prahova, prieten cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Mircea Cosma care la randul sau este un apropiat al deputatului Sebastian Ghita. Ziarul Gandul arata ca dupa vanzare, Euromedia s-a instalat in Voluntari, Ilfov, intr-o cladire de birouri la etajul al treilea, chiar in vecinatatea companiei 2KTelekom care i-a apartinut lui Sebastian Ghita pana la intrarea in politica.

Potrivit ziarului Gandul, Euromedia i-a asigurat lui Klaus Iohannis o buna vizibilitate stradala in timpul campaniei electorale pentru prezidentiale, contra sumei de 120.000 de euro impartita intre PDL si PNL.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, la data faptelor, a fost retinut joi de procurori, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti, informeaza DNA. Concret, Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea cifrei de afaceri intr-un singur an de la 493.644.646 lei la 666.912.331, potrivit DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”