Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloș: Nu am negociat cu niciun partid prezența domnului Dâncu în guvern; este alegerea mea

Premierul desemnat Dacian Cioloș a arătat, duminică, faptul că nu a negociat cu niciun partid pentru formarea echipei sale guvernamentale, prezența lui Vasile Dâncu în Cabinet fiind opțiunea sa personală.

"Am spus foarte clar că echipa am format-o singur, nu am negociat cu niciun partid niciun membru al echipei guvernamentale pe care am propus-o și am spus foarte clar faptul că prezența domnului Dâncu în guvern nu este legată de nicio negociere cu niciun partid politic. Este alegerea mea personală, îl cunosc pe domnul Dâncu, îi știu competențele pe domeniul pe care i-am propus portofoliul și dânsul este, la fel, un ministru tehnocrat, într-un guvern tehnocrat și, în felul acesta, vom acționa", a declarat Cioloș, într-o conferință de presă la finalul întâlnirii cu liberalii.

Premierul desemnat a punctat că nu i s-a impus niciun nume pentru un anumit portofoliu, arătând că a renunțat la unele persoane pentru că ar fi putut ridica 'anumite îndoieli'.

"Nu am primit nicio critică și nicio referire pentru că am făcut aceste precizări de la început, în discuțiile pe care le-am avut în urmă cu câteva zile cu cei doi copreședinți am spus foarte clar că domnul președinte Iohannis mi-a dat încrederea în alegerea echipei. Nimeni, absolut nimeni nu mi-a impus niciun nume și atunci când eu, în alcătuirea echipei, am considerat că pot să fie anumite îndoieli legate de anumite persoane, am preferat să renunț. Tocmai de asta, ca să nu existe nicio conotație pentru doi miniștri pe care, inițial, din motive de competență, mă gândeam să-i mențin în guvern, am preferat să renunț, tocmai ca să nu existe nicio suspiciune de negociere cu un partid sau cu altul. Pentru că, în condițiile în care va trebui să guvernăm, încrederea este esențială. Dacă nu pornim cu încredere de la început, este foarte greu', a declarat Dacian Cioloș.

Totodată, acesta i-a asigurat pe liberali de 'întreaga transparență' a actului guvernamental.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat duminică propunerile de miniștri pentru viitorul Cabinet. Vasile Dâncu ar urma să ocupe în Guvernul Cioloș funcția de vicepremier și de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PSD se SCINDEAZĂ după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid: Fără Oltenia, PSD ajunge la 10%!

2 ALARMĂ Firea începe să dea MARILE TUNURI pentru care-a fost împinsă în fruntea Capitalei?

3 Informație. Sute de primari PSD își negociază plecarea din partid după prezidențiale! Primar PSD: Dobitocii de…

4 ALARMĂ Puterea a votat împotriva desființării pensiilor speciale, dar lasă elevii fără navetă școlară și fără …

5 SURSE DNA s-a trezit! Doi miniștri din Guvernul Dăncilă, în lucru!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing