Cioloș: Răniții de la Colectiv internați la Bruxelles sunt aproape toți în stare bună

Cioloș: Răniții de la Colectiv internați la Bruxelles sunt aproape toți în stare bună

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, vineri seara, după vizita la Spitalul Militar 'Reine Astrid' din Bruxelles, unde sunt internați mai mulți răniți în incendiul de la Colectiv, că aproape toți pacienții pe care i-a vizitat sunt "în stare bună" și doar unul singur, un adolescent, e la terapie intensivă.

"Cei pe care i-am vizitat aici aproape toți sunt în stare bună, mai este un tânăr, un adolescent, care este la terapie intensivă, pe care nu l-am văzut pentru că dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji și care sunt în stare de evoluție bună, chiar foarte bună dată fiind starea în care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult e, dincolo de starea fizică, și starea psihică, să spun, pentru că sunt optimiști. Și îngrijirile au fost bune, am avut o discuție și cu însoțitorii lor", a declarat Cioloș, potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului.

Premierul a mai spus că i-a asigurat pe răniți că vor fi luate toate măsurile "ca să poată să meargă cu recuperarea până la capăt", atât la Bruxelles, cât și la întoarcerea acasă.

"Vom folosi bunăvoința colegilor belgieni și pentru a vedea în ce fel putem face și un transfer de experiență, mai ales pe parte de recuperare după externare. (...) Tot ceea ce este legal posibil găsim resursele financiare să o facem și, acolo unde avem limite legale, combinăm ceea ce putem face noi cu ceea ce pot face fundațiile, care și ele, multe dintre ele, se implică", a mai afirmat șeful Executivului.

În prezent, opt persoane sunt internate în spitale din Belgia, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!