Cioloș: Vom fi judecați în mare măsură după modul în care vom organiza alegerile parlamentare

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș le-a transmis românilor din diaspora franceză că una dintre sarcinile cele mai importante ale actualului Guvern va fi implementarea votului prin corespondență.

"Știm că una dintre sarcinile noastre cele mai importante, după care vom fi judecați în mare măsură, e modul în care vom organiza alegerile parlamentare din toamnă și pot să vă spun că am tras și vom trage toate învățămintele din ceea ce s-a făcut bun sau mai puțin bun în trecut, cu atât mai mult cu cât și eu am avut ocazia să votez tot în afara României la alegerile prezidențiale și am văzut lucruri care pot fi corectate. Anul ăsta va fi și o provocare pentru noi, pentru Guvern, pentru că va trebui să aplicăm pentru prima dată votul prin corespondență cu o lege care e așa cum e, dar e important să o valorificăm cât mai mult și să vă creăm cât mai multe posibilități să puteți să vă exprimați dreptul de vot și printr-un număr suficient de secții de votare, dar și punând la punct acest dispozitiv de vot prin corespondență", a spus premierul la Ambasada României de la Paris.

Circa 200 de români stabiliți în Franța au participat la întâlnirea cu premierul Cioloș. Ulterior, șeful Executivului a fost prezent în deschiderea concertului susținut de Eugen Doga, cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I