Ciurchea (CNAS): Sunt peste 3.500.000 de carduri de sănătate activate

Ciurchea (CNAS): Sunt peste 3.500.000 de carduri de sănătate activate

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat marți că, până în prezent, au fost activate peste 3.500.000 de carduri de sănătate și a precizat că se așteaptă ca, din momentul în care cardul va deveni obligatoriu, să fie făcute economii în sistem.

"Până la acest moment, sunt peste 3.500.000 de carduri activate. Acest proiect important al CNAS începe să prindă viață, începe să funcționeze. Pe măsură ce cardul va fi obligatoriu, de la 1 mai, ne așteptăm să facem și ceva economii prin faptul că vom plăti doar acele servicii efectuate, și nu servicii fictive. Atunci vom avea o disponibilitate de bani și vom putea asigura de exemplu, analize toată luna, și nu doar câteva zile, vom avea acces pentru pacienți atunci când își doresc", a declarat Ciurchea jurnaliștilor, cu prilejul participării la o dezbatere pe teme de sănătate, la Palatul Parlamentului.

El s-a referit și la procesul de actualizare a prețurilor la medicamente, apreciind că acestea vor scădea "cu un procent semnificativ".

"Noi luăm în calcul o medie de 20-30%. Putem da drumul la terapii noi, putem veni cu tratamente moderne", a adăugat președintele CNAS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență