Claudia Ana Costea a primit aviz favorabil, în unanimitate, pentru funcția de ministru al Muncii

Claudia Ana Costea a primit aviz favorabil, în unanimitate, pentru funcția de ministru al Muncii

Claudia Ana Costea, propusă pentru funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a primit luni aviz favorabil din partea comisiile reunite de specialitate din Parlament. Parlamentarii au avizat favorabil, în unanimitate, numirea sa.

"Speranța pe care o am este ca prin eforturile pe care o să le depun alături de colegii mei, în măsura în care veți aprecia că merit un vot de încredere, ar fi aceea a dezvoltării unor structuri de cadru și organizatorice pentru viitor. Datorită mandatului de tranziție cu care urmează să ne investiți, chiar dacă sunt conștientă că așteptările dumneavoastră și așteptările populației sunt imense, nu pot să îmi asum împreună cu colegii mei o angajare pe toată reforma societății românești, însă consider că îmi pot asuma un set de măsuri concrete, limitate ca număr, și care să asigure cadrul necesar și organizatoric neutru din punct de vedere politic pe care mă angajez să vi-l prezint până la data de 15 decembrie, după ce o să îmi permiteți să preiau, în măsura în care îmi veți da votul de încredere, ministerul, să stau de vorba cu conducerea acestuia, cu partenerii sociali, societatea civilă, după ce am să evaluez situația și posibilitățile pe care le am, pornind de la ceea ce există, de la eforturile pe care miniștrii anteriori ai Muncii le-au depus", a spus Costea în cadrul audierii.

De asemenea, aceasta a precizat că nominalizarea la Ministerul Muncii a avut în vedere faptul că este femeie, că 'vibrează la sensibilitățile mamelor, copiilor persoanelor vârstnice, ale celor care se află în nevoie'.

"Cred ca decizia domnului prim-ministru de a mă nominaliza la acest minister a avut în vedere și faptul că sunt femeie, că vibrez la sensibilitățile mamelor, copiilor persoanelor vârstnice, ale celor care se află în nevoie. Această vibrație a mea s-a dezvoltat și face parte din structura mea. (...) Portofoliul pentru care am fost nominalizată este în opinia mea cel mai important prin aria sa de competență și structura acestui minister, din cauza nevoilor populației, iar, pe de altă parte, datorită impactului social pe care orice decizie, a oricărui Guvern, îl produce asupra societății", a precizat ministrul propus al Muncii.

Claudia Ana Costea a subliniat că vrea să respecte angajamentele asumate de Guvernul anterior în ceea ce privește Legea salarizării unitare.

"O să am în vedere ca Legea salarizării unitare pe anul 2016 să respecte angajamentele luate de predecesorii mei, în urma unei analize și a unei consultări cu responsabilul comorii unui Executiv, respectiv cu colega mea de la ministerul Finanțelor. Forța pe care mi-o dă specializarea pe care o am, mizez pe ea, mă va ajuta să pot să-mi conving colegii în Executiv, în măsura în care și există disponibilitățile financiare, ca acestea să meargă către cei care, potrivit performanțelor profesionale, potrivit rezultatelor pe care le obțin, să fie recompensați și în același timp stimulați să desfășoare o activitate mai eficientă și de calitate", a mai afirmat Costea.

Claudia Ana Costea s-a născut la 25 februarie 1967. Este licențiată în Drept, șefă de promoție a Facultății de Drept, Universitatea București (1990). A absolvit un master în Drept, în domeniul ''Dreptul muncii și securității sociale'', la Facultatea de Drept, Universitatea din Geneva, Elveția (1990—1991) și cursul post-universitar în domeniul ''Relații internaționale'', la Ministerul Afacerilor Externe (1993—1994). Este doctor în Drept, la Facultatea de Drept, Universitatea București (1997).

A parcurs toate etapele activității didactice, fiind, succesiv, asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității din București (1991-1993), lector (1993-1997), conferențiar (1997-1999) și profesor (din 2012).

A deținut diferite funcții în conducerea Facultății de Drept de la Universitatea București: secretar științific (1996-1997), membru în Senatul Universității București, director și secretar științific al Colegiului juridic franco-român al Universității din București, prodecan al Facultății de Drept din Universitatea București (1997-2001), membru în Senatul Universității București (2011-2013), director al Departamentului de Drept Privat din Facultatea de Drept, Universitatea București (din 2011).

De asemenea, activitatea academică a inclus mai multe funcții: profesor asociat la Universitatea Politehnica din București (1995-1996), profesor asociat la Academia de Studii Economice (1997), formator INPPA (Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților) și profesor invitat la Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne (1998, 2011, 2013, 2014).

A efectuat un stagiu de cercetare la Institut für Sozialrecht und Sozialpolitik din Munchen, Germania (2000), un stagiu de cercetare, bursă DAAD în Dreptul European al Muncii la Darmstadt, Germania (1997), curs de formator de formatori, la Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare Geneva, Elveția (1996). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”