Cluj: Audieri în cazul incidentului aviatic petrecut joi pe aeroportul Internațional 'Avram Iancu'

Cluj: Audieri în cazul incidentului aviatic petrecut joi pe aeroportul Internațional 'Avram Iancu'

Mai multe persoane au fost audiate în cazul dosarului deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj referitor la incidentul aviatic petrecut joi pe aeroportul clujean, când o aeronavă Blue Air a ieșit de pe pistă la aterizare, au declarat, luni, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Aceleași surse au declarat pentru AGERPRES că cercetarea se face în baza art. 98 din Codul Aerian, potrivit căruia 'încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani'.

Potrivit surselor citate, cercetarea penală nu se face, cel puțin în această fază, împotriva vreunei persoane anume, ci in rem, cu privire la fapta în sine.

În cazul dosarului deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au făcut cercetări la locul incidentului aviatic și lucrători ai Poliției Transporturi, precum și criminaliști de la IPJ Cluj, iar verificările sunt în derulare.

De asemenea, surse din domeniul siguranței aviației declaraseră, sâmbătă, pentru AGERPRES, că au fost ridicate cutiile negre ale avionului Blue Air implicat în incident pentru a fi trimise la un laborator specializat din Franța, pentru decodificare.

Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la București la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar și o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...