Cluj: Audieri în cazul incidentului aviatic petrecut joi pe aeroportul Internațional 'Avram Iancu'

Mai multe persoane au fost audiate în cazul dosarului deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj referitor la incidentul aviatic petrecut joi pe aeroportul clujean, când o aeronavă Blue Air a ieșit de pe pistă la aterizare, au declarat, luni, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Aceleași surse au declarat pentru AGERPRES că cercetarea se face în baza art. 98 din Codul Aerian, potrivit căruia 'încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani'.

Potrivit surselor citate, cercetarea penală nu se face, cel puțin în această fază, împotriva vreunei persoane anume, ci in rem, cu privire la fapta în sine.

În cazul dosarului deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au făcut cercetări la locul incidentului aviatic și lucrători ai Poliției Transporturi, precum și criminaliști de la IPJ Cluj, iar verificările sunt în derulare.

De asemenea, surse din domeniul siguranței aviației declaraseră, sâmbătă, pentru AGERPRES, că au fost ridicate cutiile negre ale avionului Blue Air implicat în incident pentru a fi trimise la un laborator specializat din Franța, pentru decodificare.

Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la București la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar și o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc