Cluj: Sute de oameni, la o slujbă de pomenire pentru tinerii morți în clubul 'Colectiv'

Sute de oameni au participat, marți seară, la o slujbă de pomenire oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, pentru tinerii morți în incendiul de la clubul Colectiv din București.

Slujba, oficiată în fața Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, a adunat peste cinci sute de credincioși care, cu lumânări în mâini, au cântat și s-au rugat alături de cei câțiva zeci de preoți pentru sufletele celor morți. La rândul lor, tinerii seminariști au decorat fântâna arteziană din piața Avram Iancu, în care s-a oficiat slujba de pomenire, cu zeci de lumânări aprinse.

Mitropolitul Andrei Andreicuț a rostit de mai multe ori în timpul slujbei numele de botez ale tuturor celor care au murit în incendiul de vineri noapte și s-a rugat pentru mântuirea sufletelor lor.

''De câteva zile o suferință cumplită îi încearcă pe părinții tinerilor care au murit în catastrofa de la București. Noi în seara aceasta, zi în care cei mai muți dintre ei au fost înhumați, am oficiat acest parastas, această comuniune de compasiune pentru părinții lor și pentru cei dragi. E foarte greu să-ți explici de ce s-a întâmplat acest lucru. Înțeleptul Solomon, gândindu-se la moartea unui om tânăr, în Cartea Înțelepciunii sale zice așa: 'plăcut fiindu-i lui Dumnezeu, Dumnezeu l-a luat dintre pământeni ca răutatea să nu-i schimbe sufletul'. Este o explicație. Nu știu dacă ea poate aduce o mângâiere suficientă pentru cei care și-au pierdut fiii și fiicele', a rostit mitropolitul la finalul slujbei.

Înaltul prelat a mărturisit că îi este greu să-și găsească cuvintele într-un moment ca acesta, în care trebuie să găsească vorbe de alinare pentru părinții unor oameni atât de tineri, care au murit ''înainte ca vremea lor să se împlinească''.

''Au fost tineri, frumoși, plini de viață și s-a frânt, după socoteala noastră omenească, prea devreme calea vieții lor. Oricum, în acest moment singurul lucru bun pe care îl putem face este să ne rugăm pentru ei și să fim aproape de cei care suferă, să avem compasiune'', a mai spus mitropolitul.

La slujba oficiată marți seara în fața Catedralei au participat zeci de preoți din toată țara în condițiile în care la Cluj-Napoca are loc în zilele acestea și un simpozion internațional organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai a cărui temă este ''Misiunea parohiei și a mănăstirii într-o lume în continuă schimbare'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Informație / PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul

5 „Strânge uşor, ca şarpele Kaa, hipnotizează, apoi atacă decisiv şi fără milă” / Lider PSD, despre Gabriela Firea

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante