CNAS: Taxa clawback a crescut, în principal, din cauza medicamentelor de sezon

CNAS: Taxa clawback a crescut, în principal, din cauza medicamentelor de sezon

Taxa clawback a crescut, în principal, din cauza unor medicamentele de sezon și nu a unor medicamente scumpe, a declarat marți, la Parlament, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, prezent la o dezbatere.

El a afirmat că, anual, în trimestrul al IV-lea, consumul de medicamente crește din cauza bolilor de sezon.

"Numărul asiguraților care au primit tratamente pentru bolile de sezon a fost cu 200.000 mai mare decât în celelalte trimestre", a explicat Vasile Ciurchea situația din ultimele trei luni ale anului 2014.

Despre solicitarea Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) privind verificarea datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în urma creșterii "nejustificate" a cuantumului taxei clawback în ultimul trimestru al anului 2014, Ciurchea a spus că este dreptul acestora să conteste.

"Este dreptul lor să conteste. Noi avem toate datele, nu avem nici cea mai mică problemă din acest punct de vedere. Este un calcul pe o formulă, nu ai cum scoți în plus sau în minus", a afirmat președintele CNAS. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie