CNAS: Verificarea calității de asigurat se face on line, direct la furnizorii de servicii medicale

CNAS: Verificarea calității de asigurat se face on line, direct la furnizorii de servicii medicale

Calitatea de asigurat a unei persoane care necesită servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu și dispozitive medicale, cu excepția celor din pachetul minim de servicii medicale, va fi verificată on line, direct la furnizorii de servicii medicale, informează CNAS.

Furnizorul de servicii medicale va verifica această calitate ca urmare a interogării aplicației pe site-ul CNAS la adresa www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html , potrivit unui ordin al președintelui Casei.

'Este o măsură menită să vină în sprijinul asiguraților, care nu mai trebuie să facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverința de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă cel care solicită serviciul este asigurat sau nu', a precizat Vasile Ciurchea, președintele CNAS, într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cazul în care, în urmă interogării, persoana apare ca neasigurată, aceasta se va prezenta la casa de asigurări de sănătate cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverințe.

"Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în sistemul informatic (SIUI). Astfel, nu mai este necesară eliberarea adeverinței de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicației instalate pe site-ul CNAS", se arată în comunicat.

CNAS a menționat că a transmis o circulară către casele teritoriale de sănătate pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordinului președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 581/ 08.09.2014.

"Această măsură este tranzitorie și va fi înlocuită anul viitor de cardul național de sănătate, care va face dovada calității de asigurat", mai menționează CNAS.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei