Combaterea terorismului și a migrației ilegale, printre priorități ale Ministerului de Interne pe 2016

Combaterea criminalității organizate, transfrontaliere, a terorismului și fenomenului radicalizării, precum și combaterea migrației ilegale, a traficului de persoane și a altor riscuri cu impact asupra securității naționale sunt principalele obiective strategice ale Ministerului Afacerilor Interne în acest an.

* Premierul a făcut cunoscute prioritățile Guvernului; Cioloș: Intenționăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine

Potrivit documentului publicat vineri pe site-ul Guvernului, alte obiective ale MAI sunt asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și parlamentare, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea criminalității economico-financiare, a evaziunii fiscale, a corupției și asigurarea unui mediu de afaceri competitiv.

Ca procese interne, MAI și-a propus pentru anul în curs creșterea nivelului de siguranță rutieră, feroviară, navală și aeriană, precum și îndeplinirea angajamentelor țării noastre față de UE, NATO și celelalte organisme internaționale.

Printre procesele legislative pe care Ministerul de Interne și le propune, se numără îmbunătățirea actelor normative din domeniul ordinii și siguranței publice, a celor din domeniul situațiilor de urgență și procesului electoral. În ceea ce privește Instituția Prefectului, MAI își propune elaborarea pachetului de acte normative necesare redefinirii rolului și locului prefectului și subprefectului, în contextul reformei administrative.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice și planurile de acțiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

3 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!