Combaterea terorismului și a migrației ilegale, printre priorități ale Ministerului de Interne pe 2016

Combaterea terorismului și a migrației ilegale, printre priorități ale Ministerului de Interne pe 2016

Combaterea criminalității organizate, transfrontaliere, a terorismului și fenomenului radicalizării, precum și combaterea migrației ilegale, a traficului de persoane și a altor riscuri cu impact asupra securității naționale sunt principalele obiective strategice ale Ministerului Afacerilor Interne în acest an.

* Premierul a făcut cunoscute prioritățile Guvernului; Cioloș: Intenționăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine

Potrivit documentului publicat vineri pe site-ul Guvernului, alte obiective ale MAI sunt asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și parlamentare, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea criminalității economico-financiare, a evaziunii fiscale, a corupției și asigurarea unui mediu de afaceri competitiv.

Ca procese interne, MAI și-a propus pentru anul în curs creșterea nivelului de siguranță rutieră, feroviară, navală și aeriană, precum și îndeplinirea angajamentelor țării noastre față de UE, NATO și celelalte organisme internaționale.

Printre procesele legislative pe care Ministerul de Interne și le propune, se numără îmbunătățirea actelor normative din domeniul ordinii și siguranței publice, a celor din domeniul situațiilor de urgență și procesului electoral. În ceea ce privește Instituția Prefectului, MAI își propune elaborarea pachetului de acte normative necesare redefinirii rolului și locului prefectului și subprefectului, în contextul reformei administrative.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice și planurile de acțiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut