Comemorarea Sfinților Martiri Brâncoveni la Istanbul

Comemorarea Sfinților Martiri Brâncoveni la Istanbul

Un eveniment de comemorare a Sfinților Martiri Brâncoveni va avea loc, duminică, de la ora 12,00, la Biserica Sfânta Muceniță Parascheva-Prikidion a Parohiei Ortodoxe Române din Istanbul. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român (ICR) "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul împreună cu Patriarhia Ecumenică — Parohia Ortodoxă Română din Istanbul și cu Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni.

Potrivit unui comunicat al ICR Istanbul, transmis vineri AGERPRES, programul va cuprinde dezvelirea unei plăci comemorative dedicate lui Constantin Brâncoveanu, un recital de balade și doine tradiționale românești susținut de rapsodul Ion Crețeanu și proiecția unui scurt documentar despre viața domnitorului martir.

Biserica Sfânta Mucenița Parascheva — Prikidion din cartierul Haskoy, Istanbul, este lăcașul de rugăciune al comunității ortodoxe române, începând cu luna mai a anului 2004. Comunitatea din Istanbul a luat ființă în ianuarie 2001, primul lăcaș de cult în care s-a slujit pentru români fiind Biserica Sfânta Treime din Taxim, Beyodlu, închiriată de la Arhiepiscopia Armeană Catolică.

Evenimentul face parte din demersurile ICR "Dimitrie Cantemir" din Istanbul de a se asocia acțiunilor de promovare în rândul comunităților de români și, nu numai, a diferitelor sărbători din calendarul național și tradițional românesc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante