Comisarul CEDO Nils Muižnieks, interesat de legislaţia privind minorii şi regimul lor de detenţie

Comisarul CEDO Nils Muižnieks, interesat de legislaţia privind minorii şi regimul lor de detenţie

„S-a interesat de regimul de detenţie al minorilor, pentru că odată cu modificarea legilor privind dreptul penal şi procedură penală s-a modificat şi regimul de detenţie al minorilor. (…) I-am explicat situaţia de tranziţie în materia drepturilor minorilor, despre existenţa Tribunalului Specializat de minori la Braşov şi a completelor specializate la celelalte instanţe”, a declarat, în urma întâlnirii, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea.

 

Şeful CSM a precizat că oficialul european a fost mai puţin interesat de problematica legată de romi, fiind preocupat în schimb de dosarele pe care România le are la CEDO.

 

„Am explicat că regimul de detenţie în România deja a făcut obiectul unor sesizări la CEDO, pentru care România a fost condamnată, iar, din nefericire, aţi văzut scoreboard-ul acela, în care România, din nefericire, este pe ultimul loc, la finanţarea justiţiei. Lucrul acesta cred că va atrage atenţia Executivului să dimensioneze altfel structura bugetară”, a mai spus Bordea.

 

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muižnieks, a fost primit, joi, la sediul CSM. El a efectuat alte două vizite, la Ministerul Justiţiei şi, respectiv, la Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

5 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”