Comisia de apărare din Senat: Raport de respingere pentru proiectul privind trecerea STS în subordinea MAI

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului a respins marți proiectul de lege care viza trecerea Serviciului de Telecomunicații Speciale în subordinea Ministerului Administrației și Internelor.

Senatorii au întocmit raport de respingere pentru proiectul de lege referitor la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, a OUG 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și a altor acte normative.

"Este un proiect destul de vechi la comisie, trebuia să fi avut raport din aprilie 2014. A trecut un an de atunci. Am constatat că între timp s-au purtat discuții asupra lui cu instituțiile care erau vizate, cu Ministerul Afacerilor Interne, cu STS. Probabil că din aceste discuții s-au desprins foarte multe elemente din care s-a tras concluzia că nu trebuie procedat așa. Comisiile propuse pentru aviz au dat avize negative, un punct de vedere al Guvernului n-a existat acum, dar, din discuțiile pe care le-am purtat în comisie de-a lungul unui an, un asemenea proiect legislativ ar fi adus o oarecare slăbire a instituției și o neîncredere a instituțiilor care erau luate în discuție aici. Acum comisia noastră a dat un raport de respingere care va intra în plen", a declarat, la finalul ședinței, senatorul PSD Timotei Stuparu, vicepreședinte al Comisiei de apărare.

Potrivit acestuia, un punct de vedere putea fi trimis în decursul unui an. "Nu am primit un astfel de punct de vedere și există, cum mai există în portofoliul acestei comisii, proiecte de lege din 2005, din 2007, pe care comisia acum trebuie să le ia în dezbatere într-un fel, să-i anunțe pe inițiatori dacă le mai susțin și dacă vor intra în plenul Senatului cu un raport de admitere sau de respingere. Comisia este pusă în situația să valideze niște proiecte legislative din 2005 și 2007", a menționat senatorul PSD.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit în urmă cu un an de deputați, prim for legislativ sesizat cu acest act normativ, Senatul fiind Cameră decizională.

Propunerea legislativă prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

3 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb