Comisia de buget finanțe din Senat a aprobat în unanimitate amendamentele convenite de partide la Codul Fiscal

Comisia de buget finanțe din Senat a aprobat în unanimitate amendamentele convenite de partide la Codul Fiscal

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a avizat, luni, favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice. 'Aceste amendamente presupun etapizarea măsurilor din Codul Fiscal, nu modificarea lor', a declarat președintele Comisiei, Viorel Arcaș.

Potrivit acestuia, este vorba de reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

De asemenea, a fost votat și amendamentul cu privire la amânarea plafonării bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute până la 1 ianuarie 2017.

În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Ministerul Finanțelor Publice a depus o serie de amendamente de ordin tehnic, însă acestea au fost respinse pe motiv că sunt de substanță și este nevoie de mai mult timp pentru a fi analizate. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, însă, că va depune aceste amendamente și la Camera Deputaților. "Este vorba de amendamente de clarificare, erori de scriere, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație", a precizat Teodorovici prezent luni la dezbaterile din Senat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA