Comisia de buget finanțe din Senat a aprobat în unanimitate amendamentele convenite de partide la Codul Fiscal

Comisia de buget finanțe din Senat a aprobat în unanimitate amendamentele convenite de partide la Codul Fiscal

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a avizat, luni, favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice. 'Aceste amendamente presupun etapizarea măsurilor din Codul Fiscal, nu modificarea lor', a declarat președintele Comisiei, Viorel Arcaș.

Potrivit acestuia, este vorba de reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

De asemenea, a fost votat și amendamentul cu privire la amânarea plafonării bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute până la 1 ianuarie 2017.

În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Ministerul Finanțelor Publice a depus o serie de amendamente de ordin tehnic, însă acestea au fost respinse pe motiv că sunt de substanță și este nevoie de mai mult timp pentru a fi analizate. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, însă, că va depune aceste amendamente și la Camera Deputaților. "Este vorba de amendamente de clarificare, erori de scriere, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație", a precizat Teodorovici prezent luni la dezbaterile din Senat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…