Comisiile de buget au dat aviz negativ contului de execuție bugetară al SRTV

Comisiile de buget au dat aviz negativ contului de execuție bugetară al SRTV

Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului au dat marți aviz negativ contului de execuție bugetară pe anul 2014 al Societății Române de Televiziune (SRTV) cu 20 de voturi "pentru" și 2 abțineri.

"Societatea Română de Televiziune, în 2014, înregistrează datorii de 699 de milioane de lei, din care 449 milioane lei la bugetul de stat. Înregistrează o pierdere cu un rezultat financiar negativ de 81 de milioane de lei, în condițiile în care pe contul de execuție singurele poziții de cheltuieli valorificate la centimă reprezintă cheltuielile de personal. Aveți aici sume neutilizate, sume nefolosite din bugetul alocat, ceea ce este greu de explicat", a declarat președintele Comisiei de buget de la Camera Deputaților, Viorel Ștefan.

El a adăugat că raportul dintre salariile mici și cele mari din televiziune este nespecific unui serviciu public.

"În condițiile în care o treime din personalul televiziunii este salarizat la nivel de salariu minim pe economie — și comparăm cu declarațiile publice, pentru că aici nu ați furnizat nicio informație în legătură cu nivelul de salarizare al palierului de conducere al Societății de Televiziune—, raportul dintre salariile mici și mari din televiziune sunt nespecifice unui serviciu public, așa cum sunteți dumneavoastră, prin legea de organizare și funcționare. Poate dacă era o televiziune privată, politica salarială era apanajul patronului și consecințele unei astfel de politici le suferea patronul. Pe un serviciu public să discutăm de un palier de 30% din personal la nivel de salariu minim pe economie și un palier de conducere la un nivel de salarizare despre care ne este jenă să vorbim public este o chestiune care, drept să vă spun, pe mine mă copleșește și nu vreau să continui această discuție", a menționat Ștefan.

Directorul Departamentului economic al SRTV, Camelia Pătru, a refuzat să spună care sunt salariile membrilor conducerii Televiziunii Române pe motiv că este o informație confidențială, ceea ce i-a nemulțumit pe membrii Comisiilor de buget. Ea a precizat însă că mai mult de o treime dintre salariații TVR au salariul minim pe economie.

Avizul Comisiilor de buget va pleca la Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, care urmează să întocmească un raport asupra activității din 2014 a SRTV.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?