Conducătorul ambarcațiunii care a produs accidentul de pe Lacul Snagov avea alcoolemie de 0,85g/l

Conducătorul ambarcațiunii care a produs accidentul de pe Lacul Snagov avea alcoolemie de 0,85g/l

Conducătorul ambarcațiunii care a produs accidentul de sâmbătă noaptea de pe Lacul Snagov, Alexandru Popescu, avea o alcoolemie de 0,85g/l alcool pur în sânge și are permisul reținut de către Autoritatea Navală Română (ANR), au declarat marți, pentru AGERPRES, surse oficiale din IGPR. Potrivit surselor citate, el a refuzat inițial testarea, fiind ulterior condus la Spitalul Elias pentru probe biologice de sânge.

"Urmărirea penală nu a început pentru vreo persoană, este pe fapte, pentru ucidere din culpă. Dosarul penal este întocmit pentru ucidere din culpă, iar acum ca faptă agravantă este și conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Poliția va continua cercetările în baza rapoartelor emise de ANR și ISU, dosarul penal este instrumentat de către Secția Regională de Poliție Transporturi București, sub coordonarea procurorilor Parchetului Buftea", au precizat sursele citate.

Conform acestora, Alexandru Popescu, 28 ani, a declarat organelor de anchetă că s-a plimbat cu barca pe lac și la ora 17,00 a mers la mal, unde a mâncat și a băut 2-3 pahare de vin cu gheață și apă. Din declarațiile bărbatului mai reiese că la ora 23,30 a ieșit iar cu ambarcațiunea pe lac, conducând cu o viteză de 20-25 mile, cu semnalizare și lumini în funcțiune. El a susținut că, la un moment dat, a simțit o zguduitură, a întors barca și a văzut mai multe persoane în apă, după care a tras în ambarcațiunea lui o femeie și un bărbat și altcineva o altă persoană.

Sursele citate au mai arătat că tânărul a declarat că apoi a ajuns la mal și a luat de pe niște mese pahare cu diverse lichide pe care le-a băut, fără să știe ce conțin. Popescu a mai spus că nu a înțeles de ce cealaltă barcă nu avea luminile aprinse.

Conducătorul celeilalte ambarcațiuni implicate în accident și care aparținea unui local din zonă, Ionuț Conea, are 27 ani și la examenul cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, au precizat sursele din IGPR. El a fost audiat chiar în ziua accidentului.

Această din urmă ambarcațiune s-a scufundat, un bărbat de 60 de ani murind și alte patru persoane fiind rănite. Dintre acestea două sunt internate în spital în stare foarte gravă.

În acest dosar au fost audiați marți Alexandru Popescu și mai multe persoane care pot oferi detalii cu privire la circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe lacul Snagov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!