Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Conducerea Federației SANITAS se întâlnește, miercuri, cu reprezentanții Guvernului

Conducerea Federației Sanitas se va întâlni, miercuri, de la ora 14,30, cu reprezentanții Guvernului, pentru a discuta despre problemele existente în sectorul sanitar din România. Potrivit lui Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, întâlnirea este organizată de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, iar la discuții vor participa ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților publice locale.

Aproximativ 150 de membri ai Federației Sanitas au pichetat, marți, sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarizare.

Conform unui comunicat remis AGERPRES de Federația Sanitas, în urma acțiunii de protest de miercuri, de la ora 16,00, va fi convocat Consiliul Național Tripartit, pentru rezolvarea situației Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ''Sănătate. Activități sanitar-veterinare".

'Până în data de 31 mai, va fi supusă dezbaterii publice noua lege de salarizare a angajaților din sistemul bugetar. Până în data de 15 mai, va fi adoptat noul regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Tot în luna mai 2015, va fi emis ordinul privind reglementarea calității de persoană fizică independentă a asistentului medical.

Începând cu 1 iulie 2015, ministrul Sănătății s-a angajat să identifice soluții pentru asigurarea creșterii veniturilor salariaților din sistem. Consiliul Național al Federației SANITAS, care se va întruni în data de 18 aprilie, va analiza rezultatele acțiunii de protest și va hotărî strategia organizației sindicale pentru perioada imediat următoare', se arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

3 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

4 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

5 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet