Conducerea Federației SANITAS se întâlnește, miercuri, cu reprezentanții Guvernului

Conducerea Federației SANITAS se întâlnește, miercuri, cu reprezentanții Guvernului

Conducerea Federației Sanitas se va întâlni, miercuri, de la ora 14,30, cu reprezentanții Guvernului, pentru a discuta despre problemele existente în sectorul sanitar din România. Potrivit lui Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, întâlnirea este organizată de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, iar la discuții vor participa ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților publice locale.

Aproximativ 150 de membri ai Federației Sanitas au pichetat, marți, sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarizare.

Conform unui comunicat remis AGERPRES de Federația Sanitas, în urma acțiunii de protest de miercuri, de la ora 16,00, va fi convocat Consiliul Național Tripartit, pentru rezolvarea situației Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ''Sănătate. Activități sanitar-veterinare".

'Până în data de 31 mai, va fi supusă dezbaterii publice noua lege de salarizare a angajaților din sistemul bugetar. Până în data de 15 mai, va fi adoptat noul regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Tot în luna mai 2015, va fi emis ordinul privind reglementarea calității de persoană fizică independentă a asistentului medical.

Începând cu 1 iulie 2015, ministrul Sănătății s-a angajat să identifice soluții pentru asigurarea creșterii veniturilor salariaților din sistem. Consiliul Național al Federației SANITAS, care se va întruni în data de 18 aprilie, va analiza rezultatele acțiunii de protest și va hotărî strategia organizației sindicale pentru perioada imediat următoare', se arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…