Conducerea Federației SANITAS se întâlnește, miercuri, cu reprezentanții Guvernului

Conducerea Federației Sanitas se va întâlni, miercuri, de la ora 14,30, cu reprezentanții Guvernului, pentru a discuta despre problemele existente în sectorul sanitar din România. Potrivit lui Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, întâlnirea este organizată de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, iar la discuții vor participa ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților publice locale.

Aproximativ 150 de membri ai Federației Sanitas au pichetat, marți, sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarizare.

Conform unui comunicat remis AGERPRES de Federația Sanitas, în urma acțiunii de protest de miercuri, de la ora 16,00, va fi convocat Consiliul Național Tripartit, pentru rezolvarea situației Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ''Sănătate. Activități sanitar-veterinare".

'Până în data de 31 mai, va fi supusă dezbaterii publice noua lege de salarizare a angajaților din sistemul bugetar. Până în data de 15 mai, va fi adoptat noul regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Tot în luna mai 2015, va fi emis ordinul privind reglementarea calității de persoană fizică independentă a asistentului medical.

Începând cu 1 iulie 2015, ministrul Sănătății s-a angajat să identifice soluții pentru asigurarea creșterii veniturilor salariaților din sistem. Consiliul Național al Federației SANITAS, care se va întruni în data de 18 aprilie, va analiza rezultatele acțiunii de protest și va hotărî strategia organizației sindicale pentru perioada imediat următoare', se arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video