Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Conducerea Senatului a înaintat Comisiei juridice cea de-a doua cerere în cazul Vâlcov

Conducerea Senatului a înaintat, luni, Comisiei juridice cea de-a doua cerere a Justiției privind încuviințarea efectuării în continuare a urmăririi penale, reținerii și arestării preventive în cazul senatorului Darius Vâlcov, urmând ca senatorii juriști să facă o recomandare plenului Senatului.

"Am primit o scrisoare din partea domnului Robert Cazanciuc prin care transmite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de încuviințare a efectuării în continuare a urmăririi penale, reținerii și arestării preventive a domnului senator Darius Vâlcov.

A fost transmisă această cerere la Comisia juridică și s-a propus, și dacă vom avea raportul, să dezbatem și să supunem votului cererea miercuri, la începutul zilei, în așa fel încât să se poată parcurge tot ciclul dezbaterii. (...) Votul va fi secret cu bile", a declarat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului de luni.

În ceea ce privește articolul de lege în baza căruia plenul Senatului va da un vot cererii referitoare la reținerea și arestarea preventivă a senatorului Darius Vâlcov, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că senatorii juriști vor face o recomandare plenului și în acest sens.

"Solicitarea ministrului Justiției va fi trimisă Comisiei juridice și, așa cum și data trecută Comisia juridică a făcut o recomandare în acest sens, așteptăm recomandarea Comisiei juridice și de această dată", a spus Tăriceanu.

Comisia juridică va lua în discuție cererea Justiției cu privire la senatorul Darius Vâlcov în cursul zilei de marți, acesta având posibilitatea de a studia documentele aferente dosarului său și, totodată, de a-și exprima un punct de vedere în fața senatorilor juriști.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marțea trecută aviz pentru începerea urmăririi penale și pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov pentru fapte săvârșite în calitate de senator și ministru.

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție — doamna Laura Codruța Kovesi — a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru obținerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale a inculpatului Vâlcov Darius Bogdan pentru săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale și pentru încuviințarea reținerii și arestării inculpatului pentru săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii sus menționate", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Senatorii au încuviințat miercurea trecută solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de reținere și arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov într-un alt dosar, în care este acuzat de trafic de influență.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis joia trecută Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanța a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov, acuzat de trafic de influență, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

2 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

3 MOMENT de colecție! Chirieac, slugoiul PSD, înghesuit de Rareș Bogdan în propriul bârlog! „Dvs. îl iubiți pe d…

4 LAȘITATE fără precedent în PSD! După atacul dement al lui Badea, nicio femeie de la vârful partidului nu i-a l…

5 Citiți cine-a fost mă-sa lui Mazăre și ce legătură are asta cu Gâdea de la Antena 3! Ți-ai dracu' de comuniști…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake