Consilierul județean Ioan Piticari, reținut în dosarul subvențiilor acordate ilegal de APIA Suceava

Consilierul județean Ioan Piticari, reținut în dosarul subvențiilor acordate ilegal de APIA Suceava

Consilierul județean Ioan Piticari, reținut în dosarul subvențiilor acordate ilegal de APIA Suceava

Procurorii DNA au obținut reținerea pentru 24 de ore, (începând de la data de 04.06.2014, ora 14:30, până la data de 05.06.2014, ora 14:30) a lui PITICARI IOAN, reprezentant al Asociaţiei Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului și consilier județean, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (componenta fondurilor europene) și înşelăciune, în formă continuată (componenta fondurilor de la bugetul de stat). Consilierul județean a beneficiat de subvenții obținute ilegal de peste 1,1 milioane lei, acordate în campaniile din 2010, 2011, 2012  și 2013 structurilor pe care acesta le-a reprezentat, respectiv  Asociaţiei Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului, Asociaţia Crescătorilor de Animale Horodnic şi I. F. Piticari Ioan.

„Astfel s-a reţinut faptul că, printre alţii, reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului şi I. F. Piticari Ioan, au solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene şi de la bugetul de stat pentru campaniile agricole 2010 -2013, pentru care au întocmit, semnat şi depus la A.P.I.A. Centrul Judeţean Suceava documente cu date nereale, beneficiind de susţinerea unor funcţionari ai instituției menționate, care au acordat aceste subvenţii cu încălcarea legii, cuantumul sumelor plătite ilegal fiind în acest caz de 1.126.227,24 lei.
Pentru campaniile agricole 2010-2012, Asociaţia Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului nu deţinea, după data de 31.08.2010, în mod lega, suprafaţa de teren pentru care solicitase sprijin pe suprafaţă”, se menționează în comunicatul DNA. Consilierul județean va fi dus mâine în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor