Consiliul Național al PNL de la Pitești

Consiliul Național al PNL de la Pitești

Peste o mie de delegați participă la Consiliul Național al PNL, care a început sâmbătă, la Pitești, și în cadrul căruia va fi aprobată forma finală a programului de guvernare propus de liberali. Programul de guvernare al PNL, intitulat "Reclădirea Națională", are ca obiectiv punerea în operă a principiilor și obiectivelor platformei "România lucrului bine făcut", potrivit unui document remis AGERPRES.

Programul este structurat pe patru mari părți care au în vedere "Națiunea", "Statul", "Economia" și "Societatea incluzivă", cu capitolele aferente. PNL afirmă în document, ca un lait-motiv al programului, că provocarea pe care și-o asumă este "buna guvernare".

În cadrul documentului este prezentat schematic și obiectivul strategic al programului PNL, "Reclădirea națională", a cărui implementare este desfășurată pe perioada 2015-2020. Astfel, în 2015, PNL își propune realizarea unui parteneriat între Guvern și Societate, în 2016, o armonizare între buna guvernare și efortul național, elemente ce ar trebui să conducă, în 2017, la un "model propriu de dezvoltare". Apoi, în 2018, potrivit PNL, în baza acestui model să se poată ajunge la o "economie competitivă", la o "societate educată, dinamică" și la o "administrație inteligentă", componente care ar putea sta, în 2019, la baza obiectivului de "reclădire națională".

În cadrul Consiliului Național al PNL va fi prezentată și tema viitoarei moțiuni de cenzură și va fi anunțată data la care va fi depusă. De asemenea, va fi prezentat calendarul în privința viitoarelor candidaturi ale formațiunii la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

"S-a stabilit calendarul, care va fi făcut public (...) cu date exacte, cu responsabilități, cu principii, cu criterii, cu sondaje, cu tot ce trebuie. (...) Va fi făcut cunoscut colegilor noștri, se va vota și va fi pus în aplicare", a declarat, în urmă cu o zi, copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Validării Consiliului Național al PNL vor fi supuse și propunerile de modificare a statutului partidului în privința criteriilor de integritate, una dintre prevederi fiind aceea că, în cazul unei condamnări în primă instanță, cel aflat într-o astfel de situație își pierde funcțiile de conducere deținute în partid, dar nu și calitatea de membru al formațiunii.

Lucrările Consiliului Național al PNL se desfășoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, iar, la finalul reuniunii, liderii liberali vor susține o conferință de presă.

Programul zilei mai include o serie de manifestări dedicate celebrării a 140 de ani de la înființarea PNL, care se vor desfășura cu începere de la ora 15,00, la Vila Florica din orașul Ștefănești, fostă reședință a familiei Brătianu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”