Constanţa: Anchetă în cazul unei asistente de la Ambulanţă care nu a acordat prim-ajutor unui turist

Constanţa: Anchetă în cazul unei asistente de la Ambulanţă care nu a acordat prim-ajutor unui turist

O asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa a fost demisionat, luni, după ce în cazul său a fost declanşată o anchetă şi s-a stabilit că nu a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău în staţiunea Mamaia şi care ulterior a murit la spital.

Constanţa: Anchetă în cazul unei asistente de la Ambulanţă care nu a acordat prim-ajutor unui turist (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din Vrancea, i s-a făcut rău sâmbătă, în centrul staţiunii Mamaia, iar cei prezenţi au chemat ambulanţa, la faţa locului ajungând un echipaj fără medic, doar cu asistentă medicală. Câţiva martori au imortalizat scena cu telefoanele mobile, aceştia susţinând în inregistrare că asistenta nu i-a acordat primul ajutor bărbatului respectiv.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Vasile Popescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că a analizat acest incident, a stat de vorbă cu asistenta respectivă, după care conducerea instituţiei a decis să îi desfacă acesteia contractul de muncă, iar apoi femeia şi-a dat demisia.

În urma anchetei, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au constat că asistenta nu şi-a îndeplinit atribuţiile şi nu a urmat procedurile în acel caz.

“Asistenta nu a urmat procedurile pe care trebuia să le urmeze. Ea a spus că cineva din mulţime i-a spus că bărbatul respectiv era mort de o oră, dar nu trebuia să se ia după acele afirmaţii, trebuia să verifice starea pacientului, lucru pe care ea nu l-a făcut. Abaterea sa este inacceptabilă şi luni a fost luată decizia de a i se desface contractul de muncă. Atunci când asistenta a auzit acest lucru, şi-a depus demisia”, a afirmat Vasile Popescu.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă a precizat că ulterior, probabil la presiunea mulţimii, asistenta a solicitat un alt echipaj de intervenţie, la faţa locului ajungând o autospecială SMURD, cu medic şi asistentă. Cadrele medicale sosite în zonă au început manevrele de resuscitare pentru bărbatul respectiv, reuşind să-l aducă la viaţă, apoi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constaţa, unde bărbatul a murit la scurt timp.

Vasile Popescu a mai spus că ambulanţa care a ajuns prima la solicitare avea echipamentele necesare pentru a interveni, doar că asistenta nu a făcut acest lucru. Ea era angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă de aproximativ trei ani.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

3 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

4 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…

5 Vlad Voiculescu acuzat de trafic de medicamente și că folosește DGA, serviciul secret al Internelor