Constanța: Circa 50 de kilograme de frunze uscate de khat - drog de mare risc, confiscate de polițiști

Constanța: Circa 50 de kilograme de frunze uscate de khat - drog de mare risc, confiscate de polițiști

Polițiștii constănțeni au identificat și stopat un canal de introducere a unui nou tip de droguri, din Africa în Uniunea Europeană, prin România, fiind confiscate circa 50 de kilograme de frunze uscate de khat, drog de mare risc.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța au informat, duminică, printr-un comunicat remis presei, că, pe parcursul unei săptămâni, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au depistat și confiscat mai multe kilograme de frunze uscate de khat, expediate prin poșta internațională, din diferite țări din Africa către persoane din România.

"Unul dintre coletele interceptate de oamenii legii conținea 7 kilograme de frunze uscate de khat și fusese expediat din Etiopia, iar celălalt — 40 de kilograme cu același produs, fiind livrat din Nigeria", conform IPJ.

Produsul, pătruns relativ recent pe piața de consum europeană a drogurilor, conține cathinonă, o substanță considerată drog de mare risc.

Conform rezultatelor primelor investigații ale polițiștilor, primul colet cu droguri trebuia să ajungă în sudul Italiei — Sicilia, iar cel de al doilea la Londra — Anglia.

"În vederea ajungerii fără riscuri a drogurilor la destinația finală, traficanții au ales ruta ocolitoare prin țara noastră, folosindu-se de români de condiție precară, aflați la muncă în țările vest-europene. Intermediarii români au acceptat să ofere adresele rudelor de acasă, după ce au fost convinși de traficanți de faptul că vor primi frunze de ceai verde", potrivit anchetatorilor.

Cercetările în acest caz sunt în derulare, urmărindu-se depistarea persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

Activitatea polițiștilor s-a derulat sub coordonarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) — Serviciul teritorial Constanța, cu sprijinul Biroului Vamal de Frontieră Constanța. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...