Constanța: DNA a decis scoaterea de sub urmărirea penală a arhiepiscopului Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a declarat luni, într-o conferință de presă, că a fost scos de sub urmărirea penală într-un dosar în care era acuzat de luare de mită, în calitate de decan al Facultății de Teologie a Universității Ovidius.

Arhiereul dobrogean a afirmat că Serviciul Teritorial (ST) Constanța al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a comunicat printr-o adresă că dosarul de corupție deschis pe numele său, în anul 2009, a fost clasat.

Arhiepiscopul Tomisului susține că nu ar fi fost vorba de mită, ci de o donație pentru care a fost eliberată chitanță.

'La începerea cercetării penale, nu s-a ținut cont de aceste probe și, prin urmare, urmărirea penală a început de la o presupusă faptă, nu de la ceva real', a afirmat arhiepiscopul Teodosie.

În cadrul unei anchete jurnalistice publicată în 2009 de ziarul România Liberă, ÎPS Teodosie a fost acuzat că a luat mită de la un bărbat ce dorea să se înscrie la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius, după începerea anului universitar. Individul care a filmat presupusul flagrant era un reporter constănțean care ar fi documentat o anchetă despre corupția de la Facultatea de Teologie, din Constanța.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus începerea urmăririi penale a arhiepiscopului pe 25 august 2009, fiind anchetat la vremea aceea alături de alți doi preoți, Bogdan Chiriluță, consilier personal al ÎPS Teodosie, urmărit penal pentru luare de mită și Emil Brăescu — pentru fals intelectual.

Dosarul a fost revizuit, la cererea procurorului general. După mai multe verificări, DNA Constanța i-a transmis o adresă din care reiese că dosarul penal a fost clasat, Ierarhul Tomisului fiind scos de sub urmărirea penală.

Potrivit unui comunicat al DNA, remis în martie 2009, Teodosie Petrescu, în calitate de decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius și arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoană 850 de euro, precum și promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea acesteia ca student în cadrul facultății și hirotonirea lui ca preot.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă