Constanța: Tribunalul a admis cererea lui Mircea Băsescu de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar

Constanța: Tribunalul a admis cererea lui Mircea Băsescu de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar

Judecătorii Tribunalului Constanța au admis, joi, cererea de schimbare a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul lui Mircea Băsescu, judecat pentru trafic de influență. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată de procurorii anticorupție la Curtea de Apel.

Aceeași sentință de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar a fost dată de magistrați și în cazul lui Marian Căpățână.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene