COȚOFANA ELECTROCUTATĂ, din nou la judecată

COȚOFANA ELECTROCUTATĂ, din nou la judecată

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă marţi cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul unui dosar pe numele foştilor miniştri Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu. 

Pe 27 august, ÎCCJ a amânat judecarea acestei cereri, motivul fiind nepublicarea unei decizii a Curţii Constituţionale legate de citarea părţilor în cadrul acestei proceduri. 

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizaţi Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei. 

Potrivit site-ului ÎCCJ, cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335. alin. 4 NCPP)", iar primul termen acordat a fost 23 iunie, când cauza a fost amânată pentru 27 august, ulterior pentru 8 septembrie.

”Mi se pare îngrozitor ce se întâmplă, nu știu cum o să trec peste asta. O sa trec peste. Nu am luat, nu am conditionat de la nimeni nimic. Să vină să mă împuște în piața publică.”, a spus Andronescu, în lacrimi, la Antena 3.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu