Crăciun tradițional în comunitatea românească din Melbourne, Australia

Departe de casă, românii din Australia încearcă să își găsească echilibrul între viața trepidantă și solicitantă de peste mări și țări și tradițiile de acasă.

De Crăciun, într-o atmosferă de petrecere, câteva sute de persoane au petrecut o seară autentic românească cu muzică, dans și bucate tradiționale. 

Desigur, nu au lipsit sarmalele, jumările, friptura de porc și vinul românesc. Din țară le-au adus gânduri bune artiștii Cristina Voicu, Titi Almașan, Bombonel Cotoc și Florin Luca. 

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul consulului onorific al României în Australia, Nicolae Cojocaru, al preotului paroh Marian Dincă, îndrumător al Parohiei Ortodoxe Române din comunitatea românească — Dandenong, statul Victoria, Australia, Asociația Cultural Românească Unirea Melbourne precum și alți reprezentați importanți ai diasporei române din Australia.

În comunitatea românească din Melbourne trăiesc aproximativ 20.000 de persoane, iar numărul total estimat de români sau cetățeni australieni cu origini românești este de 200.000.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

3 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

4 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…

5 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului