Crăciun tradițional în comunitatea românească din Melbourne, Australia

Crăciun tradițional în comunitatea românească din Melbourne, Australia

Departe de casă, românii din Australia încearcă să își găsească echilibrul între viața trepidantă și solicitantă de peste mări și țări și tradițiile de acasă.

De Crăciun, într-o atmosferă de petrecere, câteva sute de persoane au petrecut o seară autentic românească cu muzică, dans și bucate tradiționale. 

Desigur, nu au lipsit sarmalele, jumările, friptura de porc și vinul românesc. Din țară le-au adus gânduri bune artiștii Cristina Voicu, Titi Almașan, Bombonel Cotoc și Florin Luca. 

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul consulului onorific al României în Australia, Nicolae Cojocaru, al preotului paroh Marian Dincă, îndrumător al Parohiei Ortodoxe Române din comunitatea românească — Dandenong, statul Victoria, Australia, Asociația Cultural Românească Unirea Melbourne precum și alți reprezentați importanți ai diasporei române din Australia.

În comunitatea românească din Melbourne trăiesc aproximativ 20.000 de persoane, iar numărul total estimat de români sau cetățeni australieni cu origini românești este de 200.000.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…