Crăciun tradițional în comunitatea românească din Melbourne, Australia

Crăciun tradițional în comunitatea românească din Melbourne, Australia

Departe de casă, românii din Australia încearcă să își găsească echilibrul între viața trepidantă și solicitantă de peste mări și țări și tradițiile de acasă.

De Crăciun, într-o atmosferă de petrecere, câteva sute de persoane au petrecut o seară autentic românească cu muzică, dans și bucate tradiționale. 

Desigur, nu au lipsit sarmalele, jumările, friptura de porc și vinul românesc. Din țară le-au adus gânduri bune artiștii Cristina Voicu, Titi Almașan, Bombonel Cotoc și Florin Luca. 

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul consulului onorific al României în Australia, Nicolae Cojocaru, al preotului paroh Marian Dincă, îndrumător al Parohiei Ortodoxe Române din comunitatea românească — Dandenong, statul Victoria, Australia, Asociația Cultural Românească Unirea Melbourne precum și alți reprezentați importanți ai diasporei române din Australia.

În comunitatea românească din Melbourne trăiesc aproximativ 20.000 de persoane, iar numărul total estimat de români sau cetățeni australieni cu origini românești este de 200.000.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko