CSM a încuviințat reținerea și arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova

CSM a încuviințat reținerea și arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviințat reținerea, arestarea și percheziția la domiciliu și la locul de muncă a magistratului Carmen Sârboiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova.

"Hotărârea Secției pentru procurori a CSM din 8 octombrie a fost luată în baza art. 42 alin. 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată și art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", informează un comunicat al CSM remis miercuri AGERPRES.

Solicitarea a fost prezentată Secției pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției.

DNA a anunțat marți că procurori anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, desfășurându-se opt percheziții domiciliare în Drobeta Turnu-Severin și Orșova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”