CSM a încuviințat reținerea și arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova

CSM a încuviințat reținerea și arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviințat reținerea, arestarea și percheziția la domiciliu și la locul de muncă a magistratului Carmen Sârboiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova.

"Hotărârea Secției pentru procurori a CSM din 8 octombrie a fost luată în baza art. 42 alin. 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată și art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", informează un comunicat al CSM remis miercuri AGERPRES.

Solicitarea a fost prezentată Secției pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției.

DNA a anunțat marți că procurori anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, desfășurându-se opt percheziții domiciliare în Drobeta Turnu-Severin și Orșova.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei

5 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…