Cum luptă preoții contra secetei: Mitropolitul Moldovei cere o procesiune cu icoane și moaște pentru ca Dumnezeu să trimită ploaia pe pământ

Cum luptă preoții contra secetei: Mitropolitul Moldovei cere o procesiune cu icoane și moaște pentru ca Dumnezeu să trimită ploaia pe pământ

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Teofan, Arhiepiscop al Iasilor, ii indeamna pe preotii din judet sa adauge la Sfanta Liturghie de duminica rugaciunile speciale pentru venirea ploii, prevazute in Liturghier.

Avand in vedere seceta prelungita din zona Moldovei, Mitropolitul Teofan face un apel, atat la cler cat si la credinciosi, pentru a inalta rugaciuni care sa invoce ploaia, in conformitate cu canoanele ortodoxe.

'Preotii si credinciosii sunt indemnati a iesi, dupa aceasta Sfanta Liturghie de duminica, intr-o procesiune cu icoane si cu Sfinte Moaste si, in mijlocul campurilor, sa se savarseasca Slujba de sfintire a apei unita cu rugaciuni inaltate pentru ca Dumnezeu sa trimita ploaie binecuvantata pe pamant', a declarat jurnalistilor Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Conform acestuia, astfel de rugaciuni vor continua si in perioada urmatoare, in conditiile in care pamantul are mare nevoie de precipitatii, lipsa acestora fiind de natura sa afecteze atat recoltele, cat si nivelul raurilor sau cel la care se afla apa din fantani.

Si in judetul Botosani, preoti si credinciosi din mai multe comune au participat, duminica trecuta, la o slujba si o procesiune pentru venirea ploii, la chemarea protopopului de Botosani, Lucian Leonte. Slujba a cuprins randuiala la vreme de seceta si a avut loc in cursul serii, la Manastirea Popauti, in biserici si manastiri fiind trase clopotele.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei