Curtea de Apel Suceava dispune arestarea preventivă a trei persoane implicate în dosarul jocurilor de noroc

Curtea de Apel Suceava dispune arestarea preventivă a trei persoane implicate în dosarul jocurilor de noroc

Cele trei persoane care au fost reținute, sâmbătă seară, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul jocurilor de noroc au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis, duminică seară, de magistrații Curții de Apel Suceava.

Judecătorii suceveni au admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a inspectorului Ioan Teodorescu de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) — Serviciul Teritorial Nord — Est Suceava, dar și a oamenilor de afaceri din Botoșani Viorel Ștefan Dănuță și Costel Calistru, care desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri.

Inspectorul ONJN este acuzat de comiterea a 11 infracțiuni de luare de mită, o infracțiune de trafic de influență, o infracțiune de abuz în serviciu, două infracțiuni de folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate, o infracțiune de omisiune a sesizării și o infracțiune de favorizarea făptuitorului, precum și o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate comise în perioada august 2013 — 24 octombrie 2015.

Oamenii de afaceri sunt suspectați de dare de mită și cumpărare de influență.

În același dosar mai este cercetat și un ofițer de la Inspectoratul Județean de Poliție, față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Procurorii DNA au efectuat, sâmbătă, 71 de percheziții în patru județe din Moldova, printre care și la sediile IPJ Botoșani și la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc — Serviciul teritorial Nord-Est Suceava.

Ancheta a vizat activități de jocuri de noroc și pariuri, care ar fi fost desfășurate sub protecția unor funcționari publici din cadrul acestor instituții. Activitățile erau derulate de importanți oameni de afaceri din Botoșani, prin societăți care aveau puncte de lucru în patru județe — Suceava, Botoșani, Iași și Neamț—, marea majoritate a aparatelor fiind amplasate în spații din mediul rural.

Administratorii societăților ar fi pus la punct un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin utilizarea unor aparate de tip "slot-machine" fără licență și fără autorizație de exploatare. Cele peste două mii de aparate erau amplasate în circa 400 de puncte de lucru, iar pentru ascunderea provenienței ilicite a câștigurilor aparatele aveau seriile de identificare și softurile unora licențiate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria