Cutremur de 3 grade pe scara Richter în zona Vrancea, joi dimineață

Cutremur de 3 grade pe scara Richter în zona Vrancea, joi dimineață

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs, joi dimineața, la ora locală 5,02 (3,02 UTC), în zona seismică Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Buzău, potrivit datelor Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 119 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (40 kilometri, Vălenii de Munte (48 kilometri), Târgu Secuiesc (55 kilometri), Săcele (55 kilometri) și Râmnicu Sărat (55 kilometri).

Luni, 16 martie 2015, s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,6 grade, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, acesta fiind alături de un alt seism de intensitate similară produs în data de 24 ianuarie 2015, cele mai mari cutremure înregistrate în România în acest an. Aceste mișcări seismice au fost resimțite și la București.

Potrivit datelor INFP, în luna martie, în România, au avut loc 22 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,6 grade pe scara Richter.

Anul trecut, în 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, fiind cel mai mare seism înregistrat în România în ultimii ani. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu