Cutremur de 3,4 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, la 16,52; al treilea de duminică

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 16,52, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

Seismul a avut loc la o adâncime de 152 kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (48 km), Focșani (52 km), Râmnicu Sărat (52 km) și Mărășești (60 km).

Tot duminică, la ora 13,16, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 144 km, iar la 14,08, s-a produs un seism de 3 grade pe scara Richter în Muntenia, județul Brăila, la o adâncime de 144 km.

Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

5 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile