Darius Vâlcov află luni dacă va fi plasat în arest la domiciliu

Darius Vâlcov află luni dacă va fi plasat în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă luni contestația DNA față de decizia instanței de a-l plasa în arest la domiciliu pe fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov. 

Pe 6 mai, un judecător de la ÎCCJ a admis cererea lui Darius Vâlcov de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, însă DNA a făcut contestație.

Darius Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul banilor, Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câștigării unor licitații de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare și pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...