De ce a fost condamnată Lora Constantinescu. Motivarea instanţei

De ce a fost condamnată Lora Constantinescu. Motivarea instanţei

Curtea de Apel Bucureşti arată, în motivarea deciziei de condamnare a fostul prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, Lora Constantinescu, la patru ani de închisore, că aceasta, deşi ar fi trebuit să sancţioneze încălcările legii, este autor al unor "derapaje" de la legalitate.

De ce a fost condamnată Lora Constantinescu. Motivarea instanţei (Imagine: Shutterstock)

În decizia de condamnare, Curtea a ţinut cont şi de atitudinea procesuală a Lorei Constantinescu - "nesinceră şi îngreunând cercetările". Judecătorii arată că magistratul ar fi putut refuza să dea declaraţii, în schimb a făcut afirmaţii nesincere, în scopul îngreunării actului de justiţie.

"Este adevărat că în cauză luate în mod singular elementele care caracterizează persoana inculpatei i-ar putea fi favorabile, în condiţiile în care s-ar reţine că este o persoana titrată, fără antecedente penale, cu o carieră împlinită. Însă toate aceste elemente nu pot avea un rol covârşitor în raport cu gradul mare de pericol social al faptelor cu privire la care există probe că le-a săvârşit şi cu necesitatea prezervării încrederii în autoritatea care trebuie să sancţioneze ea însăşi încălcări ale legii, nu să permită şi chiar să fie autorul unor astfel de «derapaje» de la legalitate, deziderat care justifică măsuri de exemplaritate care în speţă se vor concretiza într-o pedeapsă privativă de libertate în regim de detenţie", potrivit motivării instanţei bucureştene.

Fostul prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea a fost găsită vinovată de trafic de influenţă şi condamnată, în 4 iulie, de Curtea de Apel Bucureşti , la patru ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus în cazul Lorei Constantinescu interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de cinci ani.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”