De ce îl acuză DNA pe fostul ministru PDL Gabriel Berca

De ce îl acuză DNA pe fostul ministru PDL Gabriel Berca

Fostul ministru de Interne din Guvernul MRU, Gabriel Berca, este audiat joi la DNA Bacău. Acesta este cercetat de DNA pentru că, în 2012, prin intermediar, ar fi cerut, în tranşe, peste 180.000 euro ca să-şi folosească influenţa pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri unei primării, au declarat surse judiciare.

Prin intermediul lui Mihai Banu, el a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranşe, peste 180.000 euro. Acuzaţia oficială este de trafic de influenţă.

Banii au fost ceruţi ca, în schimb, în calitate de senator şi presedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal, să-şi folosească influenţa personală pe lânga membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani Primăriei Ardeoani, necesare achitării lucrărilor de construcţie în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate în beneficiul comunei de către o firmă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria