Dean Thompson: Cooperăm cu România pe statul de drept, lupta împotriva corupției și terorismului

Dean Thompson: Cooperăm cu România pe statul de drept, lupta împotriva corupției și terorismului

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la București, Dean Thompson, a declarat, luni, că SUA și România, state care celebrează 135 de ani de relații diplomatice, cooperează în prezent pe subiecte legate de lupta împotriva corupției, a terorismului, dar și pe teme legate de statul de drept.

"Astăzi, 135 de ani mai târziu, prietenia noastră este doar mai profundă și mai puternică. Națiunile noastre continuă să colaboreze strâns pentru a înfrunta cele mai dificile provocări mondiale. De exemplu, cooperăm în cadrul unor programe și pe subiecte legate de statul de drept, lupta împotriva corupției și lupta împotriva terorismului. În plus, am avut numeroase schimburi academice în și din țările noastre, într-o mulțime de domenii precum guvernarea corporativă, administrația publică și traficul de persoane. Mai mult, națiunile noastre sunt pline de diversitate și ne străduim să avem politici incluzive și suntem mândri de acest lucru, recunoscând faptul că diversitatea este unul dintre cele mai mari atuuri ale noastre", a spus Thompson, la vernisajul expoziției "135 de ani de relații diplomatice România-SUA".

El a arătat că cele două state rămân unite și își exprimă angajamentul pentru egalitate, securitate și libertate.

"Această seară este o celebrare a incredibilei, puternicei și îndelungatei prietenii dintre poporul american și poporul român", și-a încheiat discursul diplomatul american.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

4 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

5 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?