Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Departamentul Apărării al SUA a furnizat informații privind echipamentele ce vor fi amplasate temporar inclusiv în România

Statele Unite ale Americii intenționează, în coordonare cu aliații săi, să plaseze temporar aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley și mortiere cu autopropulsie și echipamentul de luptă blindat asociat în țări baltice și din Europa Centrală, pentru a sprijini antrenamentele și exercițiile desfășurate de unitățile militare dislocate în Europa, a informat Departamentul Apărării.

Acest set de echipamente, numit EAS — European Activity Set, va consta în echipament de la eșalon companie până la eșalon brigadă, localizate pe teritoriul mai multor țări aliate NATO, inclusiv Bulgaria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia și România, conform informațiilor furnizate joi de Departamentul Apărării și Ambasada SUA la București.

De la începutul lunii martie 2014, SUA au luat măsuri, atât bilateral, cât și în cadrul NATO, pentru a-i reasigura pe aliați de angajamentul lor neclintit față de apărarea colectivă. Alături de aliații NATO, SUA au stabilit prin rotație o prezență aeriană, terestră și navală neîntreruptă în țările baltice și din Europa Centrală. Această prezență este o demonstrație adecvată și importantă de susținere pentru țările aliate profund îngrijorate de acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina, precizează sursa citată.

În iunie 2014, președintele Obama a anunțat Inițiativa Europeană de Reasigurare (ERI). În discursul său, președintele a menționat că SUA vor lua în calcul diverse inițiative, inclusiv amplasarea de astfel de echipamente militare în țările aliate.

Pentru Inițiativa Europeană de Reasigurare s-au alocat în 2015 fonduri în valoare de 985.000.000 de dolari, care permit Departamentului Apărării al SUA să-și continue eforturile de reasigurare a aliaților NATO și de creștere a securității și capacităților de apărare ale partenerilor SUA din regiune. Inițiativa Europeană de Reasigurare a inclus finanțare pentru desfășurarea de operațiuni și activități de întreținere pentru creșterea numărului de echipamente astfel încât să se asigure necesarul pentru o brigadă completă și să se modernizeze spațiile de depozitare a echipamentului.

Conceptul EAS este concentrat pe activitate și are rolul de a asigura echipamentul necesar pentru exerciții și antrenamente pe flancul estic al NATO. Spațiile de depozitare propuse pentru aceste echipamente au fost selectate în funcție de proximitatea lor față de poligoanele unde este cel mai probabil să fie folosite cel mai des. Dislocarea înaintată va ajuta la reducerea costurilor de transport și maximizarea timpului de antrenament al forțelor dislocate. Pentru a demonstra libertatea de mișcare a forțelor armate americane în regiune, Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM) va muta constant echipamentul prin Europa pentru a sprijini activitățile de antrenament și exercițiu.

În cadrul Operațiunii Atlantic Resolve (OAR), echipamentele EAS vor fi integrate și folosite pentru sprijinirea dezvoltării de capacități și sisteme de apărare ale NATO în cooperare. Prin folosirea EAS și în contextul Operațiunii Atlantic Resolve, SUA folosesc o abordare dinamică în demonstrarea angajamentului lor față de NATO și contribuția la aspectele inițiale de descurajare prin dezvoltarea interoperabilității aliaților printr-o multitudine de antrenamente și exerciții. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 AVERTISMENT În România este în plină desfășurare jaful secolului. Un grup infracțional organizat, susținut de …

3 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

4 VIDEO Dragnea, enumerat de New York Times printre DICTATORII din întreaga lume, cu Maduro și Kim Jong-un!

5 Document. Voi vedeți cum i adresează Dorneanu lui Dragnea? Cât de râmă poate să fie cineva să facă așa ceva?

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I