Deputat PSD, condamnat pentru conflict de interese

Deputat PSD, condamnat pentru conflict de interese

Deputatul PSD Florin Pâslaru a fost condamnat de instanta suprema pentru conflict de interese, judecatorii aplicând în cazul sau o amenda penala de 2.000 de lei, pentru ca si-a angajat fiul la biroul sau parlamentar, în perioada 2009-2012.

Decizia luata de Înalta Curte de Casatie si Justitie poate fi contestata, atât de parlamentar, cât si de procurori.

În 7 ianuarie 2014, deputatul PSD a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru conflict de interese.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea în judecata a inculpatului Pâslaru Florin Costin, sub aspectul savârsirii infractiunii de conflict de interese", se arata, potrivit Mediafax, într-un comunicat transmis de PICCJ.

Potrivit procurorilor, Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil si ulterior a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care fiul sau a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputatilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?