Deputații au aprobat ca la loteria bonurilor fiscale să se acorde cel mult 100 de premii

Deputații au aprobat ca la loteria bonurilor fiscale să se acorde cel mult 100 de premii

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că se va acorda un număr de maximum de 100 de premii.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu 183 de voturi "pentru", 91 "împotrivă" și 10 abțineri.

În dezbaterile din plen, deputatul liberal Andreea Paul a susținut că "Guvernul Ponta schimbă mai des regulile fiscale decât se schimbă vremea".

"Nu există un rău mai mare făcut de vreun ministru de Finanțe decât păcăleala fiscală. Modificările fiscale dese și nepregătite cu un singur scop: folosirea Codului fiscal ca instrument politic de imagine, din rațiuni pur electorale. Loteria bonurilor fiscale are soarta impozitării bacșișului, supusă schimbării schimbărilor. Ambele măsuri inițiate și ratate de către actualul Guvern au transformat civismul fiscal în amuzamentul fiscal", a susținut Paul.

Ea a anunțat că PNL nu va vota proiectul de lege. "Măsura loteriei bonurilor fiscale este neprofesionist adoptată. (...) Nota de fundamentare nu prevede niciun impact financiar pozitiv asupra veniturilor bugetului din acest an sau din anii viitori. Singurul impact financiar este cheltuiala de 10 milioane de lei pentru premierea câștigătorilor din fondurile dedicate acțiunilor generale ale Ministerului Finanțelor", a afirmat Andreea Paul.

În opinia acesteia, loteria bonurilor fiscale este o "păcăleală", deoarece "ceea ce a fost adoptat și aplicat acum o lună se modifică în prezent în sensul limitării numărului de câștigători".

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Marian Neacșu, a spus că numai în primul trimestru al anului 2015 veniturile suplimentare la bugetul de stat și ca efect al acestei măsuri sunt de 1,2 miliarde de lei, adăugând că propunerea legislativă întrunește toate măsurile pentru a putea să fie pusă în practică.

Pe de altă parte, deputatul liberal Gheorghe Ialomițianu a susținut că Guvernul prin această măsură nu se adresează cumpărătorului, ci celor care adună bonurile fiscale, vânzătorilor.

Potrivit raportului Comisiei de buget, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum de 100 de premii. Unitatea teritorială a administrației fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câștigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul și conține un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicație informatică la nivel național.

O listă cu bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și pe cel al Autorității Naționale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se va constata depășirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câștigătoare.

În situațiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfășurarea acesteia care nu vizează caracterul său aleator, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câștigătorilor în urma extragerii și după desfășurarea procedurilor.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 11 martie, Camera Deputaților este for legislativ decizional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e