Deputații au corectat eroarea de la votul în cazul Teodorescu; cererea de arestare preventivă, aprobată

Deputații au corectat eroarea de la votul în cazul Teodorescu; cererea de arestare preventivă, aprobată

Cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputatului PDL Cătălin Teodorescu se consideră aprobată, după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de hotărâre privind corectarea erorii produse la votul pentru ridicarea imunității acestuia, când un parlamentar a fost înregistrat prezent, deși nu se afla în țară.

Deputații au adoptat acest proiect cu 199 voturi pentru, 58 abțineri și șase voturi împotrivă.

"La stabilirea numărului deputaților prezenți în sala de vot, dintr-o eroare la apelul nominal, datorită unui zgomot din sală, s-a constat că domnul Marko Attila a fost trecut prezent, dar dânsul era absent. În consecință, numărul deputaților prezenți a fost mai mic cu unu (291 — n.r.), ceea ce a permis comisiei de numărare să constate că a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviințarea arestării preventive și ca urmare proiectul de hotărâre privind încuviințarea arestării preventive a domnului deputat Cătălin Teodorescu a fost adoptat", a anunțat Viorel Dragomir (PSD), membru al Comisiei de validare.

Procesul verbal a fost semnat de toți membri Comisiei de numărare și validare, cu excepția a doi deputați care au lipsit.

Plenul Camerei Deputaților a respins miercurea trecută cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputatului PDL Cătălin Teodorescu cu 146 voturi 'pentru' și 101 'împotrivă', nefiind întrunit numărul necesar de voturi "pentru".

Tot miercuri, deputatul PDL Cătălin Teodorescu s-a prezentat la DNA, unde procurorii l-au anunțat că va fi cercetat penal sub control judiciar în dosarul în care este implicată și Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!