Deputații juriști au votat în favoarea încuviințării reținerii și arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu

Deputații juriști au votat în favoarea încuviințării reținerii și arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu

Deputații juriști au dat luni rapoarte de admitere la cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP.
Deciziile juriștilor deputați au fost luate în lipsa lui Theodor Nicolescu și a avocaților săi.

"Au fost exercitate două voturi, pentru că solicitarea vizează două măsuri. Pe de o parte, reținerea și pe de altă parte, arestarea. La prima propunere, de reținere, s-au formulat 14 voturi pentru, patru voturi împotrivă și a fost un vot anulat — practic, nu și-a exercitat votul pe buletin. Cea de-a doua, vizând arestarea, 13 au fost pentru, trei au fost împotrivă și trei abțineri", a declarat președintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciucă, după exercitarea votului.

Întrebat de ce nu a venit Theodor Nicolescu, Ciucă a spus că acesta a comunicat comisiei că nu va veni, "nu pentru că ar desconsidera această procedură, ci pentru a nu crea o situație delicată în raport cu colegii comisiei cu care a lucrat până în acest moment".

"A și ținut să sublinieze lucrul acesta, că apreciază procedura, activitatea comisiei (...). Pur și simplu, din considerente, dacă vreți, colegiale nu a vrut să participe și nu a trimis nici avocații", a afirmat Ciucă.

Întrebat dacă și în plen se vor da două voturi, unul pentru reținere și altul pentru arestare, președintele Comisiei juridice a răspuns că acest lucru ține de decizia Biroului permanent, pentru că membrii acestuia hotărăsc ordinea de zi a plenului.

"Noi vă spunem din punctul nostru de vedere, pentru că de fiecare dată așa am procedat și nu am vrut să schimbăm regula, să nu existe discuții și suspiciuni", a adăugat el.

Cât privește momentul în care vor ajunge în plen rapoartele, Ciucă a precizat că și acest lucru ține tot de Biroul permanent al Camerei.

"Nu știu exact ce va discuta Biroul permanent și ce are în plan cu privire la ordinea de zi. Noi am primit această sesizare, obligația noastră a fost să dăm raportul până la primul Birou permanent. Deci, rapoartele vor pleca acum de la comisie, Biroul permanent le va avea pe masă, ce va decide nu am cum să știu, dânșii știu mai bine", a mai declarat Ciucă.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat Camera Deputaților cu privire la încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PNL Nicolescu Theodor-Cătălin referitor la săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și a trei infracțiuni de abuz în serviciu. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …