Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, trimis în judecată pentru dare de mită

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, trimis în judecată pentru dare de mită

Concret, parlamentarul de Argeş ar fi promis suma de 10.000 de lei unui funcţionar public, astfel încât acesta să nu ridice obiecţii la o lucrare prost făcută, se arată într-un comunicat al DNA.

„La data de 27 august 2013, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unui magazin situat în Piteşti, jud. Argeş, cu ocazia încheierii procesului verbal de recepţie a lucrării, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate”, notează procurorii.

În plus, aceştia îl acuză pe Rădulescu de efectuarea unor operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...