DESCINDERI DNA la UMF Iași în Scandalul studenților marocani

DESCINDERI DNA la UMF Iași în Scandalul studenților marocani

DNA a ajuns în această dimineaţă la UMF Iaşi. Se fac cercetări în urma scandalului privind înmatricularea unor studenţi străini, relatează  Ziarul de Iași.

Totul după ce ieri rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia după o întâlnire avută la sediul instituţiei de învăţământ superior cu ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu. Într-o declaraţie comună de presă, aceştia au specificat că s-au identificat grave disfuncţionalităţi la nivel administrativ în ceea ce priveşte procedura de înmatriculare a studenţilor străini, fiind identificate chiar fraude în ceea ce priveşte felul în care s-a calculat punctajul pentru admiterea acestor studenţi.

Rectorul UMF a demisionat în urma scandalului: „Este o demisie de onoare, şi nu o demisie din culpă. Nu vorbim de asumarea unor fapte, ci de recunoaşterea gravităţii lor, printr-un gest simbolic, al demisiei. Subliniez, o dată în plus, că eu sunt cel care am depistat problemele, sesizând imediat acest fapt responsabililor din Ministerul Educaţiei”, a declarat prof.dr. Dragoş Pieptu.

De mai multe zile a dispărut Gabriela Cuciureanu, secretar-şef al rectoratului universităţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României