DESCINDERI DNA la UMF Iași în Scandalul studenților marocani

DESCINDERI DNA la UMF Iași în Scandalul studenților marocani

DNA a ajuns în această dimineaţă la UMF Iaşi. Se fac cercetări în urma scandalului privind înmatricularea unor studenţi străini, relatează  Ziarul de Iași.

Totul după ce ieri rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia după o întâlnire avută la sediul instituţiei de învăţământ superior cu ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu. Într-o declaraţie comună de presă, aceştia au specificat că s-au identificat grave disfuncţionalităţi la nivel administrativ în ceea ce priveşte procedura de înmatriculare a studenţilor străini, fiind identificate chiar fraude în ceea ce priveşte felul în care s-a calculat punctajul pentru admiterea acestor studenţi.

Rectorul UMF a demisionat în urma scandalului: „Este o demisie de onoare, şi nu o demisie din culpă. Nu vorbim de asumarea unor fapte, ci de recunoaşterea gravităţii lor, printr-un gest simbolic, al demisiei. Subliniez, o dată în plus, că eu sunt cel care am depistat problemele, sesizând imediat acest fapt responsabililor din Ministerul Educaţiei”, a declarat prof.dr. Dragoş Pieptu.

De mai multe zile a dispărut Gabriela Cuciureanu, secretar-şef al rectoratului universităţii.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...