DGA: Primarul orașului băcăuan Dărmănești a fost reținut pentru luare de mită

DGA: Primarul orașului băcăuan Dărmănești a fost reținut pentru luare de mită

Primarul orașului băcăuan Dărmănești, Constantin Spiridon, a fost reținut pentru luare de mită în formă continuată în urma unui flagrant organizat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Bacău, urmând să fie prezentat vineri în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În același dosar au fost reținuți și doi reprezentanți ai unei firme de consultanță din Iași, suspectați de dare de mită, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, transmis AGERPRES.

"În data de 10.12.2015, ofițerii de poliție judiciară (...), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și participarea lucrătorilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au organizat și realizat prinderea în flagrant a lui S. C., primarul orașului Dărmănești, în timp ce primea suma de 10.000 lei, pretinsă și remisă de doi reprezentanți ai unei firme de consultanță, prin martorul denunțător. De asemenea, s-au efectuat două percheziții domiciliare, fiind ridicate și sumele de 8.600 lei, 1.100 euro, precum și diverse documente", se precizează în comunicat.

Ancheta în acest caz a început în urma unui denunț depus de un angajat al firmei ieșene, în luna octombrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Denunțătorul susținea că primarul din Dărmănești a pretins de la firma respectivă o sumă de bani, respectiv 10% din valoarea contractelor de consultanță încheiate.

După înregistrarea denunțului, ofițerii de poliție judiciară din cadrul SJA Bacău au fost delegați de procurorul de caz pentru desfășurarea activităților procedurale din dosar.

"În urma cercetărilor, a rezultat că S. C., primarul orașului Dărmănești, a încheiat cu firma amintită două contracte de consultanță, unul pentru constituirea dosarului și a cererii de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orașului Dărmănești, în valoare de 130.000 lei, și studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 lei. În luna august 2015, S. C. a primit de la reprezentanții firmei, C.M. și Z.L., suma de 10.000 lei, prima tranșă din totalul de 25.000 lei pretinși, prin intermediarul R.V., martorul denunțător în cauză", se arată în comunicatul DGA.

În luna octombrie s-a stabilit achitarea unei noi tranșe, moment în care au fost sesizate autoritățile, iar martorul denunțător a fost introdus în cauză în calitate de colaborator.

Primarul și cei doi consultanți au fost audiați joi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care au emis pe numele lor ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...