Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DIICOT, 10 ani de la înființare: Peste 64.500 cauze soluționate; valoarea măsurilor asiguratorii - 5,2 miliarde lei

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism (DIICOT) a soluționat de la înființarea sa peste 64.500 de cauze, dintre care aproximativ 10.000 cu rechizitoriu, potrivit unui comunicat al acestei instituții remis vineri.

93 de cauze au fost soluționate prin acord de recunoaștere a vinovăției.

De asemenea, 30.831 de persoane au fost trimise în judecată. Numărul cetățenilor trimiși în judecată în stare de arest preventiv se ridică la 14.783.

Valoarea măsurilor asiguratorii este de 5.205.937.914 de lei.

DIICOT a confiscat 3,5 tone de heroină/cocaină, 5 tone de canabis/rezină de canabis, 500.000 de bucăți de droguri sintetice (comprimate ecstasy, LSD și altele) și 4 tone de precursori.

Cu ocazia aniversării a zece ani de la înființarea DIICOT au fost înmânate plachete partenerilor și diplome procurorilor care lucrează de zece ani în cadrul instituției.

Pentru destructurarea grupurilor infracționale organizate transfrontaliere procurorii DIICOT au intensificat cooperarea judiciară internațională cu autoritățile judiciare străine și au desfășurat activități în domeniul combaterii criminalității organizate și terorismului în colaborare cu autorități din 55 de state.

DIICOT a fost înființată în anul 2004, prin Legea nr. 508/2004, în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere. DIICOT este unica structură a Ministerului Public specializată în combaterea și investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

2 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 VIDEO Acum, în Piața Victoriei

5 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade