DIICOT, 10 ani de la înființare: Peste 64.500 cauze soluționate; valoarea măsurilor asiguratorii - 5,2 miliarde lei

DIICOT, 10 ani de la înființare: Peste 64.500 cauze soluționate; valoarea măsurilor asiguratorii - 5,2 miliarde lei

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism (DIICOT) a soluționat de la înființarea sa peste 64.500 de cauze, dintre care aproximativ 10.000 cu rechizitoriu, potrivit unui comunicat al acestei instituții remis vineri.

93 de cauze au fost soluționate prin acord de recunoaștere a vinovăției.

De asemenea, 30.831 de persoane au fost trimise în judecată. Numărul cetățenilor trimiși în judecată în stare de arest preventiv se ridică la 14.783.

Valoarea măsurilor asiguratorii este de 5.205.937.914 de lei.

DIICOT a confiscat 3,5 tone de heroină/cocaină, 5 tone de canabis/rezină de canabis, 500.000 de bucăți de droguri sintetice (comprimate ecstasy, LSD și altele) și 4 tone de precursori.

Cu ocazia aniversării a zece ani de la înființarea DIICOT au fost înmânate plachete partenerilor și diplome procurorilor care lucrează de zece ani în cadrul instituției.

Pentru destructurarea grupurilor infracționale organizate transfrontaliere procurorii DIICOT au intensificat cooperarea judiciară internațională cu autoritățile judiciare străine și au desfășurat activități în domeniul combaterii criminalității organizate și terorismului în colaborare cu autorități din 55 de state.

DIICOT a fost înființată în anul 2004, prin Legea nr. 508/2004, în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere. DIICOT este unica structură a Ministerului Public specializată în combaterea și investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși