DIICOT: 12 percheziții în Gorj, Sibiu, Mehedinți și la Deva privind o grupare evazionistă

Procurorii DIICOT efectuează, joi, 12 percheziții pe raza județelor Gorj, Sibiu, Mehedinți și în municipiul Deva în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, aducând un prejudiciu de două milioane de lei. La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Mehedinți vor fi aduse 12 persoane în vederea audierii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis joi AGERPRES, în perioada 2010-2013, 11 suspecți, având calitatea de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) ai unui număr de opt societăți comerciale, s-au constituit într-un grup infracțional organizat urmărind eludarea obligațiilor fiscale și obținerea unor sume de bani din activități ilicite, pe care le-au folosit în interes propriu sau pentru finanțarea activității societăților pe care le administrau.

"Suspecții, prin acțiuni circumscrise fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise pe baza unor operațiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziția de material de construcții, piese și componente auto, etc) în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, pentru care au dedus ilegal TVA și au diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operațiuni fictive au prejudiciat bugetul general consolidat cu suma de 2.000.000 lei", se arată în comunicat.

Procurorii susțin că, ulterior, prin intermediul societăților controlate, au fost supuse operațiunilor de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operațiuni/tranzacții financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale firmelor.

Anchetatorii au reținut că prin această metodă a fost disimulată adevărata natură a provenienței și circulației banilor cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscal.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și cu sprijinul organelor de poliție din IPJ Mehedinți și jandarmi din IJJ Mehedinți, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj