DIICOT: 5 persoane reținute pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism agravat

Procurorii DIICOT Ploiești au reținut cinci persoane și au instituit controlul judiciar asupra altor șapte în urma a 17 percheziții domiciliare efectuate luni în județul Prahova, acțiunea vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate cu caracter transfrontalier, formată din 23 persoane, specializată în infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism agravat.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpații Lupu Gelu Gheorghe, Lupu Aurel, Dumitrescu Nicoleta, Vasile Valentin și Ilie Florin, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au racolat și determinat să practice prostituția, prin exploatare, mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore, care proveneau din familii dezorganizate", informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) remis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, tinerele erau racolate pe teritoriul României iar activitatea de prostituție avea loc pe teritoriul Spaniei, în zona Alicante, fiind identificate până în prezent 25 de victime.

În investigarea cauzei s-a cooperat cu autorități judiciare din Spania, unde au fost, de asemenea, desfășurate percheziții domiciliare în cursul lunii ianuarie 2015.

La perchezițiile de luni au participat polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate, procurorii DIICOT Ploiești, cu sprijinul unei echipe operative formate din polițiști spanioli și un analist din cadrul EUROPOL, potrivit unui comunicat al IGPR remis marți AGERPRES.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Eurojust, fiind organizat trei întâlniri de coordonare cu participarea autorităților judiciare române și spaniole.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale. La percheziții au participat și jandarmi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I