DIICOT: Captură de 17,6 kg de heroină la Giurgiu

DIICOT: Captură de 17,6 kg de heroină la Giurgiu

Procurorii DIICOT au prins la Giurgiu doi traficanți de droguri, care transportau într-un autoturism 17,6 kg de heroină, drogurile fiind aduse din Bulgaria și aveau ca destinație Germania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi traficanți, Ion Ilie și Ozdemir Salih, au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc și instigare la trafic de droguri de mare risc și instigare la trafic internațional de droguri de mare risc.

Procurorii susțin că, în cursul lunii octombrie 2015, Ozdemir Salih l-a determinat pe Ion Ilie să se deplaseze în Bulgaria, în vederea preluării unei cantități de heroină și a introducerii și transportării acesteia în România, destinația finală fiind Germania, unde urma să fie vândută.

Luni, cei doi au fost surprinși în flagrant pe raza localității Giurgiu, în timp ce transportau disimulat, în caroseria autoturismului, 44 de pachete de diverse forme care conțineau cantitatea de 17,6 kg de heroină.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — Serviciul Antidrog și polițiști de frontieră din cadrul PTF Giurgiu, cu suportul tehnic și informativ asigurat de Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani