DIICOT: Cetățeni bulgari, arestați preventiv; montau dispozitive pentru copierea datelor cardurilor bancare

DIICOT: Cetățeni bulgari, arestați preventiv; montau dispozitive pentru copierea datelor cardurilor bancare

Trei cetățeni bulgari au fost arestați preventiv în urma deciziei Tribunalului București, după ce au fost prinși în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce montau/ demontau mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare de pe ATM-ul aparținând unei bănci din Capitală.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES ARHIVĂ

Anterior, cei trei suspecți au fost reținuți de procurorii DIICOT, care împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București i-au surprins în flagrant în timp ce montau/ demontau mai multe dispozitive de tip skimming.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis luni AGERPRES, în perioada octombrie 2014 — ianuarie 2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe ATM—urile aparținând mai multor bănci situate pe raza municipiului București, iar ulterior au demontat și ridicat instrumentele respective împreună cu datele conținute de acestea.

Sumele de bani erau retrase pe teritoriul altor state (Indonezia, Peru, Statele Unite ale Americii), susțin anchetatorii.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 40 ani, sunt acuzați de constituire grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Într-un comunicat al IGPR transmis luni AGERPRES, în urma perchezițiilor efectuate asupra celor în cauză, a autoturismului cu care se deplasau și a unui imobil folosit de aceștia în care au fost cazați, polițiștii au descoperit dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor, un laptop, telefoane mobile, precum și mai multe carduri, inclusiv contrafăcute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…